Seminte Rudraksha: proprietati si beneficii.

12.03.2017 0 Comentarii

Semintele de Rudraksha, darul zeilor.

 

 

seminte-rudraksha-originale

 

Rudraksha sau Copacul lui Dumnezeu inseamna in sanscrita "Ochiul lui Rudra", Rudra fiind unul din numele lui Shiva, zeul hindus al tuturor fiintelor vii in timp ce "Aksha", inseamna ochi.

Legenda spune ca, odata, dupa o lunga perioada de meditatie yoghina, Shiva a deschis ochii si a varsat o lacrima, iar din aceasta s-a ivit primul copac de Rudraksha.

Din fructele sale albastre care devin negre, cand se usuca, provin miraculoasele seminte, care pastreaza in ele intreaga evolutie a universului.

Trimisa pe lume, pentru a ajuta omenirea, Rudraksha este considerata de calugarii asiatici cea mai puternica manifestare a fortei cosmice.

 

Textele sacre hinduse confirma proprietatile unice si divine ale semintelor cu aspect de circumvolutiuni cerebrale.

Shiva Purana:

 • "Nici un alt colier cunoscut in lume nu este asa de benefic, de bun augur si de folositor precum Rudraksha" in timp ce

 Padma Purana, afirma:

 • "Prin purtarea Rudraksha, un om este purificat de pacatele sale si devine extrem de plin de merite si virtuti"

Se mai spune ca, fructele albastre apartin unei plante fosile din vechiul continent Mu.

Acest lucru este demonstrat si de raspandirea sa geografica: Java, insulele Solomon, Ceylon, India, Nepal.

Pentru ca nu este doar o simpla samanta, Rudraksha are puterea de a vindeca boli si de a ne schimba perceptia asupra sinelui, invingand fricile si limitele proprii.

Purtarea acestor daruri ale divinitatii, ne asigura starea de bine pe toate planurile, succesul in cariera, dar mai ales increderea in sine si eliminarea stresului din viata cotidiana.

S-a descoperit ca, prin vibratia lor subtila, puternica, ele sunt capabile sa ne schimbe radical viata.

Cu o singura conditie:

 • Sa fie purtate cu credinta, sa crezi cu adevarat in miracole si mai ales in calitatile lor vindecatoare.

Intre Rudraksha si cel ce o poarta se creeaza o legatura speciala, ea devine un partener permanent in viata ta, cu care trebuie sa vorbesti si sa-i spui dorinta, iar ajutorul sau va veni negresit.

Nu este recomandat sa o imprumuti altei persoane.

Putini sunt cei care din cauza luptei zilnice pentru supravietuire sau goana dupa prosperitate materiala se bucura de o sanatate perfecta.

Din cauza stresului, dar si a unui stil de viata dezorganizat, multe persoane se confrunta cu boli de inima, insomnie, depresii, atacuri de panica sau boli de piele.

Chiar si copiii, din cauza suprasolicitarii scolare, a cerintelor exagerate impuse de parinti si profesori, pe fondul oboselii ajung deseori la medic, fiind diagnosticati cu boli psihosomatice sau legate de stres.

Calugarii tibetani considera ca, orice blocaj al unuia din cei sapte centrii energetici ai corpului (chakre), determina imbolnavirea organelor invecinate sau corespondente.

Daca insa deblocam aceste puncte, organele interne isi vor relua functionarea normala.

Putem insa sa prevenim sau sa refacem echilibrul energetic al corpului nostru, purtand semintele sacre.

Rudraksha se afla in corespondenta cu diferite planete astrale si pot elimina influentele negative ale acestora, oferind protectie.

Prin forta pe care o poseda poate atrage in jurul nostru, energiile pozitive din univers, lucru care se va reflecta in sanatate fizica, fericire, implinire spirituala, armonie in familie, creativitate, etc.

 

Un grup de cercetatori de la Institutul Tehnologic din cadrul Universitatii din Benares-India a demonstrat efectele vindecatoare ale fructelor Rudraksha mentionate deja de scrierile antice hinduse.

Acestea se datoreaza proprietatilor electromagnetice, paramagnetice si inductive foarte puternice, care variaza in functie de numarul de "mukhii" sau fatete.

Fiecare mukhie are insusiri unice si ofera beneficii medicale si spirituale diferite. Samanta centrala de Rudraksha poate avea intre 1 si 21 de mukhii.

Cel mai frecvent, se intalnesc semintele cu cinci "mukhi", fiind considerate simbol al celor cinci fete ale lui Shiva.

Initial au fost purtate de Buddha, Gandhi, Dalai Lama dar si alti yoghini indieni, ca rozarii pentru meditatie si pentru a sfinti mintea, sufletul si trupul.

 

Cum ajuta Rudraksha?

Ajuta la vindecarea bolilor:

 • regleaza tensiunea arteriala

 • a colesterolului

 • ajuta in anxietate

 • depresie

 • palpitatii

Aduc:

 • bogatie

 • succes

 • prosperitate

Indeparteaza obstacolele, karma negativa si cresc puterea de intuitie.

Intaresc mintea si corpul, ajutand copiii si tinerii care fac efort intelectual si fizic.

Imbunatatesc abilitatea de a relationa cu altii.

Insufla sentimentul de securitate, aducand pace si liniste mintii.

Incetinesc imbatranirea si prelungesc viata.

 

Explicatia proprietatilor miraculoase

Pentru organismul uman, semintele de Rudraksha, se comporta ca niste rezistente ohmice si se opun impulsurilor bioelectrice, generand biocurenti de intensitate variabila, acestia ajuta bataile inimii, dinamizandu-le, astfel trimitandu-se impulsuri specifice catre creier, care stimuleaza anumite componente chimice, fapt care are ca efect, o stare de bine si mai multa energie.

Rudraksha are capacitatea de a transmite impulsuri bio-electrice de intensitate mica si de a stoca energia bio-electrica, asemenea unui condensator, in cadrul corpului uman, care stabilizeaza si echilibreaza curentul bioelectric al corpului uman, avand drept consecinta controlul hiperactivitatii, a palpitatiilor si reglarea batailor inimii.

De asemenea, s-a observat ca, fructele albastre emit vibratii de inductie, cu diferite frecvente.

Din acest motiv, oamenii au resimtit o stare de bine, chiar daca semintele nu le-au atins pielea.

Este cunoscuta deja, puterea vindecatoare a magnetilor.

La fel ca acestia, Rudraksha detine proprietati magnetice, insa spre deosebire de ei, lacrima lui Shiva, isi schimba singura polaritatea, adica are proprietatea polaritatii dinamice, cunoscuta sub denumirea de diamagnetism.

In jurul corpului, indeosebi in zona inimii se induce automat un camp magnetic, datorat circulatiei sanguine si batailor inimii.

Semintele magice vor crea un camp magnetic cu o polaritate opusa polaritatii campului inductor, fapt care va duce la vasodilatatia venoasa si arteriala mult mai mare si mai extinsa decat in cazul magnetilor.

Studiile demonstreaza ca, Rudraksha are proprietati vindecatoare cu mult superioare magnetilor obisnuiti.

 

Rudraksha are nevoie de ingrijire?

Pentru a atrage energia ei benefica, periodic, Rudraksha trebuie purificata cu fumul de tamaie sau de la betisoarele parfumate de santal.

In timpul purificarii, trebuie sa ne spunem in minte, ce dorinte avem.

Daca a fost atinsa de alte persoane, ea trebuie neaparat curatata.

Vom observa ca, in timp, va deveni un talisman norocos, iar puterea ei va creste daca ai grija de ea.

 

Cum recunosti semintele autentice?

Semintele de Rudraksha, atunci cand sunt sectionate transversal au aspect multicameral.

Daca sunt fierte timp de 6 ore, acestea nu se faramiteaza.

Semintele cu suflet Rudraksha sunt folosite de peste 6500 de ani si nu au avut efecte secundare.

Acestea sunt bucatile din natura care fac legatura intre Cer si Pamant, cu un enorm potential vindecator, dar totodata reprezinta si calea de inaltare spirituala, la care cu totii aspiram.

Etichete: Rudraksha

Lasa un comentariu